czwartek, 9 października 2014


ВАША ЕМІНЕНЦІО - СКЛАДАЄМО ВАМ ЩИРУ ПОДЯКУ.
Вечером біля години 21:00, Греко-Католицька Громада в Варшаві УГКЦ в Польщі, в неділю 5 жовтня 2014 р. разом зі своїм душпастерем о. Мирославом Туркотом, привітала Кардинала Казімєжа Нича Митрополита Варшавського Римо-Католицької Церкви. Вірні подякували Кардиналу за співпрацю, і що в особливий спосіб, вдячні за приміщення в Варшаві і Пясечні, з яких користають громади УГКЦ. Як було наголошено, що в цьому місці, Церква віддихає двома легенями - Схід і Захід. Це живий приклад, як можна спільно прославляти Бога в різних традиціях.
Це все може відбуватися завдяки співпраці з о. Янем Зєлінським парохом римо-католицької парафї Пресвятої Богородиці Матері Церкви. Всечесніший о. Янє, дякуємо за співпрацю і вашу відкритість. 
Це завдяки цій співпраці, тут моляться греко - католики з Польщі і України. В ці важкі часи для України, можемо заносити свої молитви до Господа. Ваша Еміненціо, о. Парох, ми дякуємо за поміч, але просимо про молитву і дальшу співпрацю - в своїх словах зазначили вірні. На знак нашої вдячності прийміть від нас ці квіти і подарунки. Тут вірні вручили квіти Кардиналу і Пароху, а о. Мирослав подарував кардиналу чотки.
Всі разом заспівали Кардиналові Казімєжу - Многая Літа!
Його Еміненція Кардинал Казімєж Нич, провів з вірними коротку розмову питаючи, як тут живеться, чи мають працю, а теж як виглядає ситуація в Україні.

Його Еміненція Кардинал Казімєж Нич, провів з вірними коротку розмову питаючи, як тут живеться, чи мають працю, а теж як виглядає ситуація в Україні. На кінець відвідин Кардинал, зложив свій підпис, до Євангелії.  
На кінець відвідин Кардинал, зложив свій підпис, до Євангелії. 
Цього дня Кардинал відвідав римо-католицьку парафію при вул. Доманєвска 20 в Варшаві і разом з вірними зустрічав ікону Пресвятої Богородиці з Ченстохови. В цій урочистості, теж брав участь о. Мирослав Туркот греко-католицький душпастир в Варшаві при вул. Доманєвска 20 і Пясечні, УГКЦ в Польщі. 
Кардинал, під час головних богослужінь, подякував о. Яну Зєліньскому за те, що прийняв греко-католицьку громаду і наголосив, що тут з приміщень користає Греко-Католицька Церква.


З Благословення Високопреосвященого Архиєпископа Йоана Мартиняка Митрополита Перемисько-Варшавського УГКЦ, від 26 січня 2014 р. відкрито нове душпастирство в Варшаві. Богослужіння відбуваються в Мокотовському районі Варшави, вул. Доманіевска 20, 02-679 Варшава, в долішній частині римо-католицької церкви. Церква є велика, має 270 сидячих та багато стоячих місць. Прикрашена іконами сприяє молитовному зосередженню. Запрошуємо всіх до спільної молитви.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz